Loading...

Doručení na adresu Českou poštou přes Balíkovnu jen za 50Kč!

×

Filmy o zlatě

Nejlepší filmy o zlatě a zlaté horečce seřazené od nejnovějších, po nejstarší. 

Filmové tituly s tématikou rýžování zlata, zlaté horečky, těžby zlata a soubojů kovbojů v dobách kdy všechny pohltila zlatá horečka a touha po rychlém a snadném zbohatnutí. Tady můžete filmy shlédnout nebo stáhnout zdarma. Pamatujte na to, že zlatou horečku může dostat kdokoliv a sledování filmů o zlatě je schopné vyvolat několikaměsíční příznaky zlaté horečky.

Sisu (2023) - shlédnout Sisu online zdarma <<<

Brutální scény Finského zlatokopa, který už měl dost válčení s Němci.
Na sklonku druhé světové války najde osamělý prospektor (Jorma Tommila) v divočině Laponska na severu Finska bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do nejbližšího města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků vedený nelítostným obersturmführerem SS (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svůj oddíl. Bohužel pro celou vojenskou jednotku se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou „armádu jednoho muže“, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu „sisu“ – blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé přesile. (Falcon)

Zlato (2022) - shlédnout zdarma online  <<<

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí.

Volání divočiny (2020) - shlédnout zdarma online <<<

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) - stáhnout / shlédnout <<<

Westernové minipříběhy věhlasných bratrů Coenů obsahovaly hned několik zápletek.  Povídky nabídly jak drama, tak i humor. Jendou z nich bylo vyprávění o stárnoucím hledači zlata v podání Toma Waitse. Krásné záběry přírody, zdařilý výkon hlavního hrdiny i nečekaná akční sekvence. Byť nebylo vyprávění příliš dlouhé, zaujalo.

Zlato (2016) - shlédnout zdarma online <<<

Výpravný příběh muže na cestě za svým americkým snem. Kelly Wells (Matthew McConaughey) je prospektor, profesionální hledač nerostů, který touží narazit na zlatou žílu. Když se dá dohromady se stejně dychtivým geologem (Edgar Ramírez) a vyrazí do neprozkoumané džungle v Indonésii, začne to pravé dobrodružství. Ale pokud je těžké zlato nalézt, ještě obtížnější je si ho udržet a s úspěchem si proklestit cestu skrze neúprosnou Wall Street. 

600 kilo zlata (2010) - stáhnout <<<

Zvítězí touha po bohatství nad základním lidským instinktem? Společnost Canadian Gold těží zlato v povodí řeky Essequibo v Guyaně. Její ozbrojené gerily terorizují usedlosti drobných zlatokopů a snaží se je vyhnat z nalezišť. Virgil, pilot vrtulníku, který zásobuje tábory prospektorů, tyto praktiky dobře zná. Po letech úmorné dřiny teď zatoužil po větší rybě – láká ho zlato, které společnost ukrývá ve svých sejfech. S přáteli proto vymyslí plán, který měl rozhodně šanci na úspěch… Jejich helikoptéra však musí i se vzácným nákladem nouzově přistát a oni se ocitají uprostřed zeleného pekla. Další cestu deštným pralesem pak provází všudypřítomné nebezpečí. Kromě obtížného hmyzu a jedovatých hadů jsou to především jejich pronásledovatelé, kteří chtějí ukradené zlato dostat za každou cenu zpět. (oficiální text distributora)

Bláznovo zlato (2008) - shlédnout zdarma online  <<<

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

Zlatá horečka na Klondiku - Klondike Fever (1979) - stáhnout <<<

Je léto roku 1897 a v Skaqway na Aljašce přistává starý kolesový parník Amelia s téměř tisícovkou zlatokopů na palubě. Všichni podlehli zlaté horečce a v touze po bohatství chtějí dosáhnout Yukonu. Je mezi nimi také dobře stavěný mladík s kymácivou chůzí námořníka. Je mu dvacet let a jmenuje se Jack London. Krátce po příjezdu do Dyea Beach, si Jack znepřátelí Soapy Smithe, seznámí se s Swiftwater Billem - hazardním hráčem z donucení a veteránem mnoha výprav za zlatem a zachrání psa, německého ovčáka Bucka, před brutálním výpraskem darebáka Willa Ryana. Od té chvíle se Buck stane Jackovým nerozlučným společníkem a Ryan zapřisáhlým nepřítelem. Brzy poté se zlatokopové vydávají na strastiplnou cestu jejímž cílem je Klondike. Před nimi je řada děsivých překážek, sníh, mráz, vyčerpání a také legendární Chilcoot Pass.

Ledovou pustinou se táhne zástup lidí, kteří nesou na zádech svůj náklad k vrcholu, kde čeká stráž kanadské hranice, která dbá o to, aby žádný člověk, který sebou nemá nezbytné minimum zásob nutných k přežití další cesty, nemohl pokračovat dál. Ti kdo projdou sítem pohraničníků směřují k Lindemanovu jezeru, kde si musí postavit, nebo koupit člun dřív než řeka zamrzne a uzavře tak cestu na Klondike až do pozdního jara. Jack a jeho společník to stihnou, pokřtí svůj člun "Yukonská krasavice" a vezmou na palubu i Belindu MacNairovou s jejími dvěma dívkami, které hanebně zanechal osudu jejich společník Will Ryan. Podaří se jim proplout bezpečně přes nebezpečné peřeje a bezpečně dorazit do Fort Selkirk. To však zdaleka není konec dobrodružství. Do Dawsonu zbývá ještě mnoho mil a na cestě číhá řada nebezpečí, například Will Ryan v čele bandy vrahů. (oficiální text distributora)

Bílý tesák (1973) - shlédnout zdarma online <<<

Doba zlatokopů, Klondike, Yukon v Kanadě. Právě tady se odehrávají dobrodružství Bílého tesáka napůl psa a napůl vlka, který se spřátelil s indiánským chlapcem Mitsahou. Jednoho dne přijíždí do městečka Dawson City žurnalista Jason Scott. Dawson City ovládá krutý a chamtivý obchodník Beauty Smith se svým gangem kvete tu korupce a násilí. Všichni se Beauty Smithe a jeho kumpánů bojí a místní prospektoři mu musejí platit. Jason Scott chce městečko od těchto nešvarů vyčistit a právě s tím mu pomáhá i Bílý tesák (oficiální text distributora)

Malí kovbojové (1972) - stáhnout / shlédnout <<<

John Wayne v roli neplánovaného táty. Rančer Will Anderson musí řešit nečekanou šlamastiku. Jeho honáci dobytka podali výpověď, jelikož stejně jako většina lidí v oblasti propadli zlaté horečce. V nedalekých horách se našlo totiž zlato a tak chtějí zkusit rovněž své štěstí. Zoufalý Will se tak obrátil na zdejší školu a najal partu žáků. Z nečekané dospívající pomoci se snaží postupně udělat pravé kovboje a chlapy. Ti se zas na oplátku snaží obměkčit jeho chladné srdce.

Hlas divočiny (1972) - stáhnout / shlédnout <<<

Adaptace Londonovy klasiky, stejně jako Volání divočiny s Harrisonem Fordem. Hvězda Planety opic, Charlton Heston, zde dostal opět jiné společníky než ty lidské. Věrným druhem mu je pes Buck. Ten je vlastně ústřední bytostí celého snímku a divák má možnost sledovat jeho přerod z utrápeného nebožáka do šťastného nejlepšího přítele člověka, když se konečně dostane ke správnému páníčkovi. Zlatá horečka tu nehraje prim, ale dojde na ni.

Mackennovo zlato (1969) - stáhnout / shlédnout <<<

Šerif MacKenna měl štěstí i smůlu v jediném okamžiku. Je poslední, kdo v rukou umírajícího Apače spatřil mapu legendárního Zlatého údolí. Po pokladu přitom touží bandité vedení cynickým lupičem Coloradem i řada lidí z města. Nikdo netuší, co jim jeho hledání může přinést. Když se zkušený MacKenna díky náhodě stane zajatcem banditů, zdá se, že je nic nemůže zastavit. Spojeni chamtivostí a strachem z pomstychtivých Apačů se vydávají vyzvednout obrovský zlatý poklad… Působivý western natočil režisér J. Lee Thompson, který vsadil na silný příběh, prostředí sluncem vyprahlého Monument Valley v Arizoně a Glen Canyonu v Utahu, stejně jako na herecké výkony obou hlavních hvězd – Omara Sharifa v úloze lupiče Colorada a Gregory Pecka, jenž ztělesnil šerifa MacKennu. Mohl se však opřít o propracovaný scénář producenta a scenáristy Carla Foremana, jenž je rovněž podepsán pod proslulým snímkem V pravé poledne. Svoji působivost dodnes neztratily hudba a písnička José Feliciana, stejně jako strhující a nečekaný závěr filmu. (Česká televize)

Válečný vůz (1967) - stáhnout / shlédnout <<<

Taw Jackson byl propuštěn z vězení a vrací se do svého města. Jeho ranč koupil podvodem obchodník Pierce. Před nějakou dobou zaplatil Lomaxovi, aby Tawa zastřelil. Chtěl odkoupit jeho ranč, protože chce jeho bohatou půdu. Jenže Taw přežil a teď se chce pomstít. Pierce najme Lomaxe znovu, ale Pierce mu nabídne lepší, výhodnější dohodu a tak se přidá na jeho stranu. Pierce bude převážet 500 tisíc dolarů ve zlatě v upraveném povozu. Je celý z kovu, má střílnu a doprovází ho horda poskoků na koních. Billy, expert na výbušniny nastraží nálože pod most. Odříznou tak vůz od ozbrojeného doprovodu. Pomůže i pár dalších lidí, farmář i indián. Zlatý prach v sáčcích schovají do sudů s moukou. Farmář je má odvézt do bezpečí. Zlato by ale chtěli i indiáni a tak dojde k dalšímu výbuchu. Taw podle dohody schová zlato na půl roku. Potom se všichni opět sejdou a kořist si rozdělí. (TV Barrandov)

Zlatokopové z Arkansasu (1964) - stáhnout / shlédnout <<<

Do baru v mestečku Marble City dorazí tichý Indián s batohem zlatých nugetů. Je jasné, že někde v okolních horách Arkansasu jsou bohaté žíly zlata. Vidina bohatství přilíká do klidného mestečka nejen poctivých zlatokopů, ale i podvodníků a brutálních zločinců, jakými jsou banditi se zabijákem Jimem Donavanem na čele, falešný kněz Benson a prefíkaný Matt Ellis, falešná hráč a majitel hostince v Marble City. V touze po zlate zločinci vraždí každého, kdo jim stojí v cestě a nakonec proniknou na území indiánskeho kmenu Mescalerů, protože tuší, že právě tady se skrývá nejbohatší zlaté ložisko - legendární bonanza. Indiáni se brání a útočí na bělochy. Na straně práva a spravedlnosti stojí mladý rančer Phil Stone a jeho přítel, dřevorubec McCormick, kteří společně odhalují, že stopy všech zločinců vedou k jediné osobě, kterou musí potrestat.


Sedm statečných (1960) - stáhnout / shlédnout <<<

Klenot, který není zajisté nutné dlouho představovat. Kovbojská adaptace Sedmi samurajů Akira Kurosawy si získala nesmírnou popularitu a i dnes se na ni kdokoliv rád koukne. O popularitě svědčí i fakt, že se Sedm statečných dočkalo v roce 2016 remaku. Nicméně původní díl je jednoznačně mnohem lepší. A proč? Především díky skvělému obsazení – Yul Brenner, Charles Bronson, Steve McQueen, Robert Vaughn… zkrátka hvězda vedle hvězdy. Kromě toho film krásně ubíhal a byl prošpikován skvělými akčními scénami. Jeden ze sedmi hrdinů, Harry Luck (Brad Dexter), byl namotivovaný pomoci jen díky jedné věci. Bylo mu přislíbeno obrovské množství zlata, které údajně vesničané v tajnosti drželi. A tak stejně jako ostatní protagonisté tohoto článku propadl zlaté horečce.

Zlaté opojení (1925) - stáhnout / shlédnout <<<

Král němého filmu a grotesek, legendární Charlie Chaplin zde ztvárnil tuláka Charlieho. Ten se podobně jako tisíce dalších vydává na Aljašku, aby zde našel štěstí a bohatství. Jeho cesta je však plná útrap a nesnází. Zlatému opojení nechybí zábavné momenty a dokazuje, proč byl Chaplin ve svém žánru nejlepší.

Zdroj: ČSFD

Průběžně přidáváme nové tituly, ale také starší filmy, které ještě čekají na objevení. Sledujte stránku filmy o zlatě pravidelně a neuniknou vám žádné filmové novinky. Filmů o zlatě, rýžování zlata, období zlaté horečky a těžbě zlata jde dohledat více, tady se však snažíme přidávat jen takové tituly, které lze zdarma shlédnout nebo stáhnout na internetu.