Loading...

Doručení na adresu Českou poštou přes Balíkovnu jen za 50Kč!

×

Zlatorudné mlýny ve Zlatách horách

15.08.2015 00:00

Aktualizováno: 07.11.2023 01:38

Víte, že Česká republika je bohatá na zlato a drahé kameny?

Zlato Zlaté hory

Ale jistěže ano, přinejmenším v televizi, v novinovém nebo časopisovém článku. Ovšem bohatství si každý představuje v něčem jiném, někdo potřebuje hmotné materiální statky, peníze, moc , jinému stačí vědomí, že se nachází na místě ukrývající v sobě mnoho energie, kterou může nasávat.

Jesenicko zlato

Ať patříte do té anebo oné skupiny lidí, procházka po naučných stezkách zlatohorských je vynikající. Zejména pak pro rodiny s dětmi, dozvíte se jak se zde těžilo zlato a další „tajné“ informace o těžbě a rýžování zlata. Vaše děti si rozhodně přijdou na své, třeba ve Zlatorudných mlýnech si mohou zkusit vyrýžovat vlastní zlato.

Zlaté hory mlýny

Zlaté hory důl na zlato

Město Zlaté hory se již při příjezdu vybízí k hledání zlata. Po cestě je mnoho billboardů jak moderních tak z dob zlaté horečky, upoutávající přijíždějícího právě k hledání zlata. Návštěva Zlatohorských řek a hor je ideální i pro nadšence do minerálů, zlatokopy či začátečníky s rýžovacími pánvemi, míst kde se dá rýžovat je zde nespočet. Najdete zde jak zlaté plýšky tak malinké kousky zlata, vyjmečně i čistý kříšťál, pravděpodobnější je však, že bude mít nažloutlou či načervenalou barvu, která je způsobena obsahem železa v zemi.

Zlaté hory rýžování zlata

V neposlední řadě nejde zapomenout na trempy či survivaláky , Jesenické hory přináší spousty krásných probuzení s ptactvem popěvujícím v korunách stromů ladné tóny písní, do kterých se snadno zaposloucháte. Má-li ovšem Vaše hlava spousty práce s odstraňování zbytkového alkoholu předešlé noci, použijte před spaním špunty do uší.

Rýžování zlata a pobyt v přírodě

Zlatá řeka

Zlaté hory, vpodstatě celé Jesenicko je ideálním místem pro dobrodružné i relaxační výlety do České přírody. Tak neváhejte a vyražte za dobrodružstvím kolem zlaté horečky již dnes.

Zobrazit další články: Všechny články